image desc image desc image desc image desc image desc image desc image desc

ETIHAD MUSEUM, DUBAI

Gelegen aan de waterkant van Dubai, naast het historische Union House, bevindt zich het 25.000 m2 Etihad Museum. Het museum eert de oprichting van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) in 1971.

Het Canadese architectenbureau Moriyama & Teshima Architects heeft zich tijdens het ontwerp van het museum laten inspireren door de oprichting in 1971 – de vorm van het museum is dan ook afgeleid van een manuscript. Daarnaast vertegenwoordigen de zeven scheve zuilen de pennen waarmee de overeenkomst van de Verenigde Arabische Emiraten is ondertekend.
Moriyama & Teshima Architects legt uit:

“Het indrukwekkende entree rust op een reflecterend plein en zwembad. De golvende parabolische rondingen vertegenwoordigen het perkament waarop de overeenkomst is geschreven. De taps toelopende gouden zuilen vertegenwoordigen de pennen, waarmee het document in 1971 is ondertekend.”

Een groot deel van het museum, waaronder de permanente en tijdelijke galeries, theaters, evenement ruimten en archieven, bevindt zich ondergronds. Moriyama & Teshima Architects vervolgt:

“De uitgestrekte ondergrondse ruimten worden verlicht door lichtbronnen in verschillende soorten en maten. Al deze lichtbronnen leiden naar het nagemaakte gastenverblijf en de Union House, waar de leiders van de zeven lid emiraten verbleven tijdens de onderhandelingen. Het zwembad en zandstrand in het omliggende landschap staan symbool voor de oorspronkelijke kustlijn van Jumeirah Beach in 1971.”

Dankzij een van de liniLED® partners in het Midden-Oosten, Debbas Electric LLC, zijn onze op maat gemaakte binnen- en buitenoplossingen opgenomen in deze prachtige bezienswaardigheid.

Bronafbeeldingen: Dubai Culture & Arts Authority, Aasiya Jagadeesh en Debbas Electric LLC.

Hoofdaannemer : Al Shafar General Contracting
Uitvoerder : Debbas Electric LLC
Consultant : CH2M
Installateur : Al Shafar United
Licht consultants : Umaya Lighting Design, Consullux

Category: Architectuur

Share This: