image desc image desc image desc image desc image desc

KASTEEL GROENEVELD

Kasteel Groeneveld is geen echt kasteel, maar een landhuis uit de 18e eeuw, dat tot 1940 in particuliere handen was. Huis en landgoed zijn vaak van eigenaar veranderd en sommige eigenaren voerden ingrijpende veranderingen aan het huis of aan de tuin door. Het ligt in het ruim 130 ha grote landgoed Groeneveld te Baarn dat eigendom is van Staatsbosbeheer.

Kasteel Groeneveld was sinds 1982 het Nationaal Centrum voor bos, natuur en landschap. Sinds 2007 is deze ondertitel veranderd naar ‘Buitenplaats tussen stad en land.’ Hier worden tentoonstellingen en evenementen over natuur en landschap georganiseerd.

Tijdens de laatste verbouwing (2012) is de oorspronkelijke keuken in het souterrain in ere hersteld. Na een jaar verbouwen is sinds juli 2012 dit prachtige landhuis weer open. In het hoofdgebouw zijn de koven van het plafond aangelicht met 51 meter LED lijnen. Installatiebedrijf ITN uit Ede die de technische installatie verzorgde, heeft hiervoor liniLED® Deco gekozen in de kleur Natuurlijk Wit.

Category: Architectuur

Share This: