image desc image desc image desc image desc image desc

LEXUS (ITALIË)

Sinds het debuut in 1989 heeft Lexus wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van hoogwaardige producten met een uitstekende klantenservice. Door innovatieve technologie te combineren met ongekende luxe en zeer betrouwbare (hybride) voertuigen is Lexus vandaag de dag marktleider van luxe, comfortabele hybride auto’s. De organisatie is de afgelopen jaren dan ook uitgegroeid naar meer dan 90 markten met dealers over de hele wereld.

Lexus Italië
Ons avontuur met Lexus begon toen de Italiaanse (meubel) aannemer, Ar.Ve. Srl, in opdracht van Lexus, een hoogwaardige en energiebesparende verlichtingsoplossing zocht voor hun concept renovaties in Italië. Samen met onze partner en verlichtingsdesign consultancy, Arkilux, vonden zij het antwoord in ons liniLED® Systeem.

Vergaderruimten
De Lexus filialen in Ferrara en Milaan waren als eerste aan de beurt. Voor de verlichting van de plafondpanelen in de vergaderruimten kozen beide dealers voor de liniLED® Top RGB LED strips. Door deze te combineren met de top-warm-wit-3000k-hp/” target=”_blank”>liniLED® High Power 3000K en top-natuurlijk-wit-4000k-hp/” target=”_blank”>4000K LED strips, waren zij in staat om schitterende gekleurde kaders met een subtiele witte kern te creëren.

Showroom versus voordelen van LED verlichting
De showrooms werden op speelse wijze van kleur voorzien door de koven te verlichten met liniLED® Top RGB LED strips. De gevormde panelen in het plafond werden vervolgens geaccentueerd met de liniLED® Top High Power 3000K en 4000K LED strips. Door deze twee kleurtemperaturen te combineren met een DMX besturingssysteem heeft de Lexus verkoper nu de mogelijkheid gekregen om een kleurtemperatuur te selecteren, waarbij de kleuren en afwerkingen van de verschillende materialen en accessoires het beste tot zijn recht komen.

Dankzij het grote succes van de toegepaste liniLED® LED verlichting op deze locaties, volgen nu ook alle overige Lexus dealers in Italie, zoals: Varese, Pisa, Pescara, Torino, Cesena, etc.

Lichtontwerp concept: Lexus
Lichtontwerp advies: Arkilux
Fotograaf: Piero Comparotto

Category: Retail

Share This: