image desc image desc

TUI Cruises

Meyer Turku Oy shipyard (voorheen: STX Finland Oy) is een van de meest vooraanstaande scheepswerven in Europa. De scheepswerf is gespecialiseerd in het bouwen van cruiseschepen, auto- en passagiersschepen en schepen met speciale technische eisen.

Op dit moment wordt een reeks cruiseschepen gebouwd voor het bekende Duitse bedrijf: TUI Cruises. Het eerste cruiseschip van deze serie, Mein Schiff 3, is inmiddels opgeleverd. Het tweede cruiseschip, Mein Schiff 4, wordt naar alle verwachting in het voorjaar 2015 opgeleverd. Na de oplevering van Mein Schiff 4 worden in totaal nog twee cruiseschepen gebouwd.

liniLED® LED strips
Om passagiers de mogelijkheid te geven om van elk mogelijk uitzicht te genieten, zonder hierbij belemmerd te worden door felle verlichting, is het dek van Mein Schiff 3 verlicht met liniLED® LED strips. Alleen al in het onderste deel van de glazen reling is meer dan 1.000 meter van de liniLED® Side Warm Wit 3000K PSP (Power Short Pitch) geïnstalleerd. Door de liniLED® LED strips in dit deel van de reling te installeren, wordt een veilige omgeving voor de passagiers gecreëerd. Daarnaast is het schip tevens beter zichtbaar voor andere schepen.
Naast de verlichtte glazen reling, is tevens het welbekende TUI logo op de schoorsteen voorzien van liniLED® Side Rood Deco LED strips.

Speciaal voor dit project heeft Triolight op maat gemaakte liniLED® IP68 Gelmoffen ontwikkeld.

Het cruiseschip Mein Schiff 4 zal, eveneens als zijn voorganger, worden voorzien van liniLED® LED verlichting.

Distributeur: Hedtec Lighting

Category: Maritiem

Share This: