Spoorwegverlichting zonder lichtvervuiling met maximale veiligheid

RailLight® is een hoogwaardig aluminium armatuur met een uniek co-geëxtrudeerde liniLED® Top LED strip. Het is een gepatenteerd armatuur met een aluminium behuizing dat bevestigd wordt aan de buitenzijde van het spoor. Door de lichtverspreiding van RailLight® wordt het looppad naast het spoor goed verlicht zonder dat dit hinderlijk is voor passanten en omwonenden.

Uitermate geschikt voor ieder emplacement waar veiligheid een must is. Het strijklicht creëert een schaduwval waardoor obstakels duidelijk zichtbaar zijn. Dankzij het speciale ontwerp straalt de RailLight® een schijnwerpereffect uit, waardoor ’s nachts perfect zichtbare wandelpaden zijn. De combinatie van hoge kwaliteit, energiezuinigheid en minimale lichtvervuiling zorgt voor een nieuwe verlichtingservaring in de spoorwegindustrie.

Dit unieke product is mede bedacht en ontworpen door ons eigen R&D team. RailLight® is nationaal goedgekeurd door de NS en ProRail en Triolight heeft de exclusieve productie en distributie rechten.

Met RailLight® wordt traditionele verlichting op spoorwegen en emplacementen overbodig. Een nieuw verlichtingstijdperk voor de spoorwegen is gestart. Onze RailLight® creëert een lichteffect zonder lichtvervuiling en ’s nachts een goed zichtbaar looppad dat zorgt voor veiligheid op het terrein. De trilling-bestendige componenten zorgen voor een lange levensduur van het product. Met haar lengte van twee meter (koppelbaar tot 90 meter!) is RailLight® snel en makkelijk te monteren.

Het RailLight® armatuur is speciaal ontwikkeld voor het plaatsen in de ziel van een spoorstaaf. De combinatie van een robuust armatuur met een hoge kwaliteit lichtbron resulteert in een degelijk en betrouwbaar armatuur in een ruwe omgeving bij de spoorbaan.

Nationaal goedgekeurd product

RailLight® is goedgekeurd door de Nederlandse Spoorwegbeheerder ProRail, nadat de Nederlandse Spoorwegen (NS) instructies had gegeven om de veiligheid op de werkplek voor haar personeel te verbeteren.

Voordelen RailLight®

Eén voeding per 180 meter

De RailLight®-elementen zijn voorzien van doorvoerbedrading, waardoor koppelingen tot 180 meter verlichten.

Hoogwaardige kabels voor een lange levensduur

De hoogwaardige kabels zijn zuur- en UV bestendig en voorzien van knaagdierbestendige chemicaliën.

Makkelijke montage met Plug and Play

Dankzij het plug-and-play koppelsysteem is RailLight® eenvoudig aan elkaar te monteren/koppelen. Het is niet nodig om het spoor stil te leggen, bovenleidingen uit te schakelen, grote machines en extra mankracht in te huren. U bespaart veel tijd en kosten tijdens installatie en onderhoud, terwijl u het lichteffect onmiddellijk ziet.

Verwijderbaar en herbruikbaar

Met het plug-and-play koppelsysteem kunt u RailLight® ook verwijderen en hergebruiken, zonder schade aan de rails of het milieu.

Kabels zijn netjes en veilig weggewerkt

Speciaal ontworpen kabelmontagebeugels zetten de kabels netjes en veilig vast in het ‘hart’ van de rail. Het is niet nodig om de kabels in de grond te leggen, wat u extra kosten en tijd bespaart

Energiezuinig

RailLight® heeft een uitstekende lumen/Watt verhouding, wat resulteert in minder energieverbruik. Eén 200 W voeding kan tot 180 meter verlichten. Naast kostenbesparing zijn minder voedingen ook beter voor het milieu. Energiekosten worden met 50% of 70% verlaagd in vergelijking met traditionele lichtmasten en spandraadverlichting.

Minimale lichtvervuiling

Dankzij het speciale ontwerp van RailLight® wordt het licht naar beneden gericht, zorgen voor minimale lichtvervuiling in de omgeving. Dit heeft een positieve invloed op diverse biologische, sociale, ecologische en economische zaken.

Effectieve warmteafvoer

Dankzij het ontwerp en materiaal wordt energie omgezet in licht. Er is bijna geen warmte, wat bijdraagt aan de lange levensduur. Er is geen extra koellichaam nodig.

Lange levensduur: 60.000 uur

Aan het einde van zijn levensduur heeft 90% van RailLight® nog 80% van zijn oorspronkelijke lumenoutput (L80/B10).

Veiligheid in de treincabine

Het licht wordt naar beneden gericht dankzij het speciale ontwerp van RailLight®. Hiermee wordt voorkomen dat machinisten in treincabines en ander baanpersoneel worden verblind.

Minder kans op uitval

De liniLED® Top LED strip is gemaakt met één doorlopende print (reel to reel productie). Daarom is het niet opgebouwd uit meerdere secties. Geen extra soldeerpunten = minder kans op uitval.

Geen fysieke kracht en betere koeling

Een ‘luchtkussen’ tussen de LED’s en de PVC-behuizing voorkomt fysieke kracht op de LED’s. Bovendien biedt het een betere koeling van de LED’s om de lange levensduur te garanderen. Zeker in combinatie met het aluminium profiel.

Veiligheid ter plaatse

Om veilig op uw werkplek te komen, moeten paden goed worden verlicht. Dankzij het schijnwerpereffect van RailLight® zijn paden ’s nachts perfect zichtbaar.

Externe voeding

De voedingseenheid bevat de 24 V DC-driver en is veilig weggeplaatst van het spoor. Het onderhoud kan dus veilig worden gedaan zonder directe interferentie met het spoor. Het is niet nodig om alle sporen stil te leggen, grote machines en extra mankracht in te huren, wat tijd en geld bespaart.

Maximale lichtopbrengst

De unieke 110° witte co-extrusie creëert maximale reflectie voor maximale lichtopbrengst.

Anti diefstal

Door de speciale montagebeugels is het lastig om het product te stelen.

Beschermd tegen stootschade

De verlichtingsarmatuur wordt in het ‘hart’ van de rail vastgezet met vergrendelbare montagebeugels.

Trilling-bestendig

De trilling-bestendige componenten zorgen voor een lange levensduur van het product.

IK08 bescherming

Hoge robuustheid maakt het geschikt voor vrijwel elke omgeving. Beschermd tegen slagenergie van 5 joule.

Uniforme licht opbrengst over de gehele lengte

Stroomregelaars op elke SEU (enkele elektrische eenheid) garandeert een constante 24 V zonder stroomschommelingen.

Langdurig bestand tegen dreiging van buitenaf

Zuurbestendig l UV bestendig l Anti knaagdier

Betere investering van tijd en geld

Bespaar minstens 50% op installatie- en onderhoudskosten t.o.v. lichtmasten en spandraadverlichting. De energiekosten worden met 50% of 70% verlaagd in vergelijking met traditionele lichtmasten of spandraadverlichting om een korte terugverdientijd te garanderen.

 

Meer weten over Raillight®?

Download deze datasheet

Voor IES/LDT files, DEKRA certificering of technische informatie, kunt u contact opnemen met:

Bob van Tiel
Sales manager Nederland

Of vul het onderstaande formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op.